Coaching voor Kinderen en Jongeren

Iedereen heeft wel eens een periode dat het allemaal even niet lekker loopt. Je kan dan piekeren of boos zijn, angstig of onzeker.
Er zijn verschillende dingen waardoor een kind even niet lekker in zijn vel kan zitten. Het kan op school even niet lekker lopen of thuis.
Samen met de ouder(s) bespreek ik tijdens een gratis intake gesprek wat de problemen zijn en of er nog andere bijzonderheden spelen.

Tijdens de sessie van een uur stem ik af op jouw kind en zijn of haar interesse. Op deze manier is het voor de kinderen ook leuk om te komen omdat ze niet het idee hebben iets te moeten. Deze vorm van coaching is mooi omdat je ze aanspreekt op wie ze in wezen zijn. Net als bij volwassenen is het coachen en begeleiden van kinderen maatwerk. 
Komen we erachter dat mijn expertise niet past bij wat nodig is dan zal ik je doorsturen en/of meekijken naar welke vorm van hulpverlening dan wel aansluit.
Tijdens dit uur of 45 minuten kan jij als ouder wachten aan de leestafel op de gang waar koffie/thee aanwezig is. Sommige ouders willen niet blijven wachten en brengen en halen alleen.


Deze tekst is niet voor je ouders/verzorgers ;-)
Opgroeien is soms gewoon echt heel erg lastig. Je voelt van alles en je weet niet waar het vandaan komt. Soms kan dit ook echt heel angstig aanvoelen.
Soms zeggen volwassenen dat je er niet zo'n ding van moet maken en even rustiger aan moet doen. Ja dat is lekker makkelijk als het zo makkelijk ging dan had je het waarschijnlijk al geprobeerd. Dan is het knap lastig als je wel boos blijft en dat gevoel van drukte en onrust blijft ervaren. Je bent heel normaal alleen soms zit je hoofd en je lijf gewoon even helemaal vol. Het is dan fijn als je kan praten met een persoon die je begrijpt.

Veel kinderen en jongeren die bij mij komen hebben vragen als: 

 • Hoe kan ik minder boos reageren?
 • Wat doe ik als ik gepest wordt?
 • Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
 • Hoe kan ik mezelf leren minder bang te zijn voor fouten?
 • Hoe kan ik beter gaan (in)slapen?
 • Hoe ga ik om met mijn angst voor…?
 • Hoe kan ik mezelf minder verlegen voelen?
 • Ik zit niet lekker in mijn vel door… de verhuizing, de echtscheiding, mijn nieuwe klas, het verlies van….
 • Ik kan mijn draai niet vinden in de klas…
 • Ik heb een vol hoofd
 • Ik kan maar geen keuze maken voor een studie
 • Mijn ouders zijn gescheiden of gaan scheiden en ik wil hier graag over praten.

Samen met jou ga ik kijken waar jij mee zit en hoe we dit voor jou makkelijker kunnen maken of kunnen oplossen. Helaas heb ik heb geen toverbol maar wel een hele gezellige ruimte met veel spellen, speelgoed en creatieve materialen. Natuurlijk krijg je ook altijd iets te drinken met een koekje.
Samen met jou ga ik aan de slag met de dingen waar jij goed in bent. Dit gaan we gebruiken om je sterker en blijer te maken.

En als je alleen maar wilt praten dan is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Je vader/moeder mogen wachten in de gang of even boodschappen gaan doen. Als 1 van je ouders wil wachten dan krijgen ze natuurlijk ook altijd even iets te drinken met een koekje. Ouder(s) mogen ook blijven in dezelfde (wel aan een andere tafel natuurlijk) ruimte maar alleen als jij dat prettig zou vinden.

Je ontdekt meer over iemand
door een uur met hem te spelen,
dan door een jaar met hem te praten

-Plato-